Over NEWAS,het bedrijf achter VITA Sentation powernapstoelen 

Professionele kennis en expertise op het gebied van powernap en herstel op de werkvloer

NEWAS b.v. is in 2012 opgericht met een duidelijk missie. De aanpak van een maatschappelijk issue; de schaarste in rust en ontspanning voor werknemers en hiermee de groeiende behoefte aan herstel op het werk. Door de jaren heen heeft NEWAS een bewezen trackrecord weten op te bouwen en is veel kennis op het gebied van powernap en herstel met grote organisaties gedeeld. 

Deze kennis en expertise heeft ook geleid tot de ontwikkeling van speciaal voor powernap en andere herstelvormen ontwikkelde powernapstoel.

Met het innovatieve, in eigen beheer ontwikkelde, FPS ontspanningssysteem en de keuze uit 12 verschillende rust- en herstelprogramma's is er altijd voor iedereen de juiste vorm om te herstellen. Gepersonaliseerd herstellen, noemen wij dat, omdat niet iedereen hetzelfde is en direct aan de powernap wil. 
In deze nog jonge markt van powernapfacilteiten ondersteunen wij organisaties bij het opzetten van projecten en het maken van de juiste investeringskeuzes. 

Teveel ervaren wij dat verkeerde keuzes in stoel, slaapcabine of bed een brede implementatie van het herstelmoment danig in de weg kan staan.

De juiste keuze is bij introductie van de interventie 'herstel op de werkplek' dus van groot belang.

Team NEWAS B.V. 

Specialisten Herstel op het werk

Eveliene Arema is sinds 2019 als specialist betrokken bij zakelijke vitaliteits-en inrichtingsprojecten. Zij adviseert, begeleidt en ondersteunt op het gebied van ontspanning en herstel. Zij verzorgt workshops en trainingen. In deze rol onderhoudt zij het contact met disciplines zoals HR, facilitair en management.
De afgelopen jaren begeleidde zij tal van bedrijven en intermediairs op dit gebied

Peter Hartmanns ontwikkelde na de oprichting van NEWAS in 2012 een ontspanningsvorm gebaseerd op de rustgevende werking van geluidsgolven en een speciale stoel voor powernap waarin dit FPS systeem integreerde. Hiermee werd de basis gelegd voor VITA Sentation powernapstoelen. Door deze specialisatie op het gebied van powernap en herstel is Newas inmiddels de belangrijkste speler in deze nieuwe markt.   

Professionaliteit en maatwerk

Advies en ondersteuning

De implementatie van een rustmoment vraagt om gedragsveranderingen op individueel niveau, maar ook om een rustcultuur op organisatie niveau. Daarom adviseren en ondersteunen we organisaties bij de operationele implementatie.


Praktische tools

We verzorgen masterclasses, presentaties, workshops/trainingen, klinische lessen en bieden praktische tools. Dit verzorgen we zelf of samen met slaap- en arbospecialisten om jouw organisatie te ontzorgen.


Duurzame oplossingen

Wij hechten veel belang aan duurzame oplossingen en zien goede service als vanzelfsprekend. We werken nauw samen met een uitgebreid netwerk van slaap- deskundigen en vitaliteitexperts ten behoeve van een optimale dienstverlening.

Partners

Voor de opbouw van kennis en expertise werken wij samen met gerenommeerde bedrijven en instanties. Kennis die wij delen met onze klanten en die door onze kennisinput hebben bijgedragen aan de uitvoering van succesvolle projecten. Bij sommige projecten werken wij nauw samen met bedrijven die eveneens actief zijn binnen het domein powernap en interventies voor de nachtdienst.

Smart Workplace

Het Smart Workplace is een netwerk van leveranciers en wisselen kennis en know how uit over vraagstukken m.b.t. inrichting. Newas is partner binnen dit netwerk op basis van onze expertise op het gebied van herstel en werkbalans op de werkvloer  

KM Human Factors

Bij projecten zoals ‘Samen in balans’, waar interventies voor de nachtdienst worden ingevoerd, werken wij samen met Koos Meijer van KM Human Factors. Presentaties over de Somnoblue slaapbrillen en powernap
en herstel worden b.v. gecombineerd.

TU Delft

Met de faculteit Industrial Design en Engineering van de TU Delft hebben wij projecten uitgevoerd op het gebied van design en ontwerp. Deze projecten hebben indirect bijgedragen aan de ontwikkeling van ons leveringsprogramma

Radboud Nijmegen

Veel afdelingen van het Radboud MC

hebben onze powernap stoelen in gebruik. Eerder heeft Prof. dr. Oliver Wilder-Smith, voorheen verbonden aan Radboud, een kleine pilotstudie uitgevoerd over ontspanningswaarde van het FPS ontspanningssysteem

Kasper Jansen

Vanaf introductie van de powernap is Kasper Jansen de voorvechter van dit onderwerp. In zijn boek
De Powernap Paradox informeert Kasper over het belang van de powernap. Zelf verzorgt Kasper workshops over het powernappen  

De Suite

De door Newas ontwikkelde FPS ontspanningstechnologie is door de Suite uit Moordrecht geintegreerd in bedden. Na aanpassingen in de  programmakeuze zijn er inmiddels veel klanten van de Suite die slapen en herstellen op een matras met FPS