VITA Sentation Powernap stoelen

Alle VITA Sentation powernap stoelen worden in Nederland geproduceerd. Een nauwkeurig, grotendeels handmatig, productieproces en het gebruik van hoogwaardige materialen en leersoorten resulteert in de duurzame kwaliteit van VITA Sentation powernap stoelen.

De designs zijn elegant, modern en buitengewoon comfortabel. De modellen zijn in samenwerking met specialisten ontworpen voor powernap en herstel en daarbij ligt de lat hoog. Zo heeft de LUXURY powernapstoel in korte tijd een unieke status verworven.
De VITA Sentation LUXURY uitgevoerd met FPS Ontspanningstechnologie is inmiddels dé standaard voor een sucesvolle powernap en optimaal herstel.

VITA Sentation LUXURY
VITA Sentation LUXURY met FPS
VITA Sentation LUXURY uni kleur met RVS pootframe
VITA Sentation LUXURY Duotone met zwart pootframe
VITA Sentation LUXURY met zwart pootframe

Model LUXURY, de nr. 1 powernapstoel 

Best getest

*****

Kasper Jansen powernapspecialist 


De VITA Sentation model LUXURY is speciaal ontworpen voor het doen van een powernap of het creeren van ander rustmoment.
Aan de ergonomie van de stoel is, in samenwerking met professionele meubelontwerpers, maximale aandacht besteed.
Het ontwerp, het comfort en de ligging is uniek en in combinatie met de door ontwikkelde FPS ontspanningstechnologie, is
de VITA Sentation LUXURY de absolute standaard op het gebied van powernap en ontspanning. 


Ontwerp, ontwikkeling en productie in Nederland. Dat is wel zo handig 


Kenmerken VITA Sentation LUXURY

1.Tip-toetsen 

Deze verstellen de stoel in elke gewenste positie. Rugleuning en het beengedeelte kunt u tegelijk of afzonderlijk van elkaar verstellen 

2. Smart- armleuningen

De, in leer beklede armleuningen bewegen automatisch mee met de stand van de stoel voor maximaal comfort in elke positie.  

3. Pootframe

Voor een grote stabiliteit en wordt uitgevoerd in gepoedercoat matzwart of in hoogwaardig RVS

4. Bekleding en kleuruitvoering

Bekleding enkel in hoogwaardige leersoorten uitgevoerd. Keuze uit een kleur (uni) of een duotoon uitvoering (twee kleuren voor boven- en onder)

5. Headswing

Met de verstelbare hoofdsteun, kunt u het hoofdgedeelte in meerdere hoeken  instellen. Zo kunt u in ligpositie bv ook makkelijk lezen

6. FPS Ontspanningstechnologie

Wordt standaard uitgevoerd met FPS ontspanningstechnologie en 12 verschillende programma's, maar kan ook zonder deze technologi worden geleverd.

VITA Sentation LOUNGER
VITA Sentation LOUNGER
VITA Sentation LOUNGER
VITA Sentation LOUNGER

Model LOUNGER, powernapstoel met FPS

Model LOUNGER is speciaal ontworpen voor een powernap of ander rustmoment 
Aan de ergonomie van de stoel is, in samenwerking met professionele meubelontwerpers, maximaal aandacht besteed.
Het ontwerp, het comfort en de ligging is uniek en  Nederland 


Kenmerken VITA Sentation LOUNGER

1.Soft seating

Dankzij de soft seat een extra comfortabele lig-zithouding. De stoel is niet verstelbaar, maar heeft een vaste ergonomische zit/ligpositie

2.Frame uitvoering

Het stevige frame heeft geen bewegende delen. Dankzij de contouren en ergonomische vormgeving biedt de stoel optimaal comfort.

3. Pootframe

Voor een grote stabiliteit en kan worden uitgevoerd in gepoedercoat matzwart of in hoogwaardig RVS

4. Bekleding en kleuruitvoering

Bekleding enkel in hoogwaardige leersoorten uitgevoerd. Keuze uit uni (een kleur) of een duotoon uitvoering (twee kleuren voor boven- en onder)
5. Opbergvakken 

Aan beide zijden uitgevoerd met een opbergvak voor b.v. een tijdschrift, een mobiele telefoon en de FPS handbediening

6. FPS Ontspanningstechnologie

Wordt standaard uitgevoerd met FPS ontspanningstechnologie en 12 programma's, maar kan ook zonder deze technologi worden geleverd

VITA Sentation BASIC in powernapstand
VITA Sentation BASIC in powernapstand
VITA Sentation BASIC in powernapstand
VITA Sentation BASIC in powernapstand
VITA Sentation BASIC powernapstoel
VITA Sentation BASIC powernapstoel
VITA Sentation BASIC powernapstoel
VITA Sentation BASIC powernapstoel

Model BASIC, powernapstoel in basisuitvoering

Model BASIC is geschikt voor een powernap
De stoel is volledig instelbaar en heeft een extra, nagenoeg horizontale powernapstand. Het model wordt niet geleverd met de unieke FPS ontspanningstechnologie en is geschikt voor een geweldige powernap maar minder geschikt voor andere herstelvormen.


Kenmerken VITA Sentation BASIC


1.Traploos verstelbaar

De stoel kan met vier tiptoetsen traploos worden ingesteld in iedere gewenste positie. Het voetgedeelte onafhankelijk van het ruggedeelte  

2. Powernap ligstand

In ligpositie heeft deze stoel nog een extra powernap ligstand. Hoofd en benen komen daarmee in een horizontale lijn. De zgn. hart/balansstand  

3. Pootframe

De 5-poots frame zorg een grote stabiliteit in elke stand en het frame kan worden uitgevoerd in gepoedercoat matzwart of in hoogwaardig RVS

4. Bekleding en kleuruitvoering

De stoelen worden enkel in hoogwaardige leersoorten uitgevoerd. Keuze uit uni (een kleur) of een duotoon uitvoering (twee kleuren voor boven- en onder)
5. Headswing
Het hoofdgedeelte kan handmatig naar voren en achteren worden versteld, waardoor het hoofdgedeelte in iedere positie kan worden ingesteld.

6. Smart- armleuningen

De, in leer beklede armleuningen bewegen automatisch mee met de stand van de stoel voor maximaal comfort in elke positie.

Wat is een goede powernapstoel

De ultieme powernapstoel getest *****

Powernapspecialist Kasper Janssen, auteur van het boek De Powernap Paradox testte de VITA Sentation LUXURY en de FPS ontspanningstechnologie.
Enkele van zijn conclusies :
* de trillingen van het FPS systeem zijn nauwelijks voelbaar en de liggende       zitpositie voelt vertrouwd makkelijk ontspannen in deze powernapstoel.
* professioneel en met een hoog afwerkingsniveau

* comfortabele ergonomische half liggende zitpositie
* De ultieme powernapstoel die ***** verdient

* Verbeterpunten, Die zijn er eigenlijk niet.


Kasper Jansen - Sportarts 
Auteur Powernap Paradox 

Waaraan moet een powernapstoel voldoen

Bij de ontwikkeling van onze VITA Sentation powernapstoelen hebben wij rekening gehouden met de belangrijke uitvoeringsspecificaties, van belang voor een goede powernap of rustmoment:
* stand van de rug en de benen dienen onafhankelijk traploos instelbaar te zijn  

* de ondersteuning van de armen moet optimaal zijn, zonder de schouders te belasten  * De knieen zijn in een horizontale lijn met de positie van het hart. Zeker niet hoger 
* Het hoofdgedeelte moet neigbaar zijn. Voor een ideale stand van het hoofd en de nek.

Een powernap doe je in een zit/ligstoel

Wij adviseren een goede en verstelbare zit/ligpositie op een stoel. Liggen op een matras op bed of in een slaapcabine raden wij af. Het gevaar dat een powernap overgaat in een diepe slaap is te groot en schiet de interventie aan zijn doel voorbij.

Trots op een volledig Nederlands product

Vanaf het meubelontwerp van de VITA Sentation stoelen en de conceptontwikkeling van FPS tot productie en uitvoeringsopties hebben wij intensief samengewerkt met uitsluitend professionele en door ons geselecteerde partners in Nederland.
VITA Sentation stoelen, specifiek ontwikkeld voor ontspanningsdoeleinden, zoals de powernap, zijn populair binnen de sectoren Zorg, Industrie en Office. Niet alleen de aanschaf maar vooral door een intensief gebruik door onze klanten.


Een deel van het productieproces van de VITA Sentation LUXURY stoel en het FPS ontspanningssysteem willen we graag met u delen.

Hoe de VITA Sentation LUXURY wordt gemaakt

Iedere stoel een eigen kleurstelling

VITA Smart leder

Semi-aniline leder met een dikte van 1,4 mm. Licht geprint voor een egaal uiterlijk te Een stevige leersoort, makkelijk te reinigen en minder kwetsbaar als de meer open leersoorten.

VITA Style Plus leder

Het beste wat er op leergebied te krijgen is.  De aanraking geeft een bijzonder gevoel, leer zoals leer bedoeld is. Iets gevoeliger voor nuanceverschillen en kleur.
Met een dikte van 1,6 mm krijgt de stoel een bijzonder karakter. Stiknaden worden ronder en door het  soepelere leer blijven de contouren de stoellijn schitterend volgen.

Kleurvariaties

De bekleding van de VITA Sentation modellen LUXURY en LOUNGER kan worden uitgevoerd in een uni kleur of een combinatie van twee kleuren in dezelfde leerkwaliteit. 
Zo kan iedere stoel worden afgestemd aan de inrichting van de ruimte.  

VITA Sentation powernap stoelen worden uitgevoerd in topkwaliteit leder