FPS (Frequency Physio Support) Technologie

Het FPS systeem, volledig onzichtbaar geintegreerd in de powernapstoel helpt het lichaam sneller en dieper te ontspannen. Spierspanning vermindert, de bloedcirculatie wordt licht gestimuleerd en de hartslag en ademhaling komen tot rust. Deze unieke, door NEWAS ontwikkelde ontspanningstechnologie wordt effectief ingezet voor fysiek en mentaal herstel.  


De basis van FPS

Op basis van frequency, pulsation, circulation en output zijn 12 programma's samengesteld.
Voor ontspanning zoals powernap of voor activering waarbij b.v.spieren in de benen of spierstijfheid in rug of de schouders gericht gestimuleerd kunnen worden.

De ontspanning

FPS, een afkorting van Frequency Fysio Support, is gebaseerd op de rustgevende werking van laagfrequente geluidsgolven tussen 20 en 100 Hrz. Deze hoor je niet of nauwelijks, maar wel je voelt de  aangename trillingen er van. 

De werking

De variaties van frequenties, pulse, volumes en flowrichting zorgen voor  trillingen die een rustgevende of juist een activerende werking opleveren.
Deze zacht-strelende trillingen stimuleren lichtjes de bloedsomloop 

De meerwaarde

De technologie geintegreerd in onze powernapstoelen, biedt verschillende vormen van herstel. Ontspanning bij een powernap, maar ook activerend na een zware fysieke belasting.
Er zijn 12 verschillende programma's.

Personaliseer zelf je herstelmoment  

Doel van een rustmoment kan verschillen. Een nachtdienst in de Zorg is anders dan in de Industrie. Veel fysieke inspanning of meer geconcentreerd werk. Individuele behoeften kunnen verschillen en in een kantooromgeving liggen de wensen mogelijk weer anders. Grote verschillen dus en dat vraagt om maatwerk. 
De FPS ontspanningstechnologie biedt de tools voor maatwerk. Nog niet iedereen wil aan de powernap maar heeft wel de behoefte aan een rustmoment.
 

De FPS ontspanningstechnologie biedt diverse mogelijk om te ontspannen. Vanuit de praktijk binnen de Zorg, Industrie en Office sector stelden wij 12 programma's samen, ieder met een eigen ontspanningsprofiel. Van powernap tot zacht-strelende massages. Ieder kan naar behoefte zijn moment van herstel kiezen en deze keuze levert een breed draagvlak op bij medewerkers.
Belangrijk bij de implementatie van een rustmoment binnen de organisatie  

Powernap 

Quick fix bij energiedip of vermoeidheid of gewoon een rustmoment zonder powernap

1) POWERNAP - ontspanning - kort 12 minuten
2) POWERNAP EXTRA - ontspanning - 20 minuten
3) BALANCE - ontspanning - 18 minuten
4) LOUNGE - ontspanning - 30 minuten 

Empowerment

Activering en energiebooster voor lichaam en geest. Herstelt de kracht in jezelf 

1) ENERGY - (semi)actief - 20 minuten
2) STIMULATION - (semi)actief - 20 minuten
3) ACTIVE - activerend - kort 12 minuten
4) BODY ACTIVE - activerend - kort 13 minuten 

Physical focus

Doelgerichte energizers voor vermindering spierspanning in specifieke spiergroepen 

1) HAMSTRING  - activerend - 17 minuten
2) SHOULDER - activerend- 13 minuten
3) BACK  - activerend - 20 minuten
4) MASSAGE - (semi)actief - 13 minuten

De 12 FPS programma's zijn afgestemd op behoud van de  ‘work performance’ en ‘wellbeing at work’, maar ook passend in ‘Fit door de nacht’ projecten. Het faciliteren van herstel met VITA Sentation concepten met FPS biedt maatwerkoplossingen Als preventie- en interventietool en implementeer het rustmoment structureel in het DNA van de organisatie.

De 12 FPS ontspanningsprogramma's 


VITA Sentation modellen LUXURY en LOUNGER zijn uitgevoerd met FPS ontspanningsmogelijkheden 

In vijf stappen naar een ultiem ontspanningmoment 

Met FPS een ruime keuze om uw herstelmoment te personaliseren